Thursday, May 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

70 të mitur shqiptarë kërkuan azil në BE gjatë 2021-shit, rekord në rajon

70 të mitur shqiptarë kërkuan azil në vendet e Bashkimit Evropian gjatë vitit 2021 duke shënuar rekord në krahasim me vendet e rajonit.

Sipas Eurostat nga Kosova ishin 20 të mitur të pashoqëruar që kërkuan azil, nga Maqedonia e Veriut 5, ndërsa nga Serbia, Mali i Zi dhe Bosnje Hercegovina nuk pati asnjë aplikim.

Në 2020-tën numri i të miturve shqiptarë të pashoqëruar në vendet e BE-së ka qene 75, ndërsa në 2019-tën ka qenë 160.

Belgjika ishte shteti më i preferuar ku kanë aplikuar minorenët shqiptarë, me 25 të tilla, ndjekur nga Suedia, Greqia dhe Gjermania me nga 10 secila.

Deri në vitin 2019 kryesonin Gjermania dhe Franca. 

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.