Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

844 raste të reja, 815 të shëruar

Shkup, 4 Gusht – Në 24 orët e fundit janë kryer 1.890 analiza për COVID-19 dhe janë regjistruar 844 raste të reja me COVID-19.

Nga numri i përgjithshëm i pozitivëve (844), janë regjistruar 188 riinfeksione ndërsa 815 pacientë janë shëruar.

Gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar tre persona të vdekur. E po ashtu edhe nga regjistrit i personave të diagnostikuar me COVID-19, janë regjistruar tre persona të vdekur nga Termin im.

Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë kryer 1.890 testime, ndërsa janë regjistruar 844 raste të reja me KOVID-19, tre persona të vdekur nga Shkupi (mosha 72, 76 dhe 83 vjeç) dhe 815 pacientë të shëruar. Të tre personat kanë ndërruar jetë në kushte spitalore. Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë me KOVID-19 nga “Termini im”, janë regjistruar tre persona të vdekur, nga Tetova (85 vjeç), Kavadari (74 vjeç) dhe nga Ohri (70 vjeç). Dy persona vdiqën në kushte shtëpiake dhe një në kushte spitalore. Personat e vdekur janë regjistruar në periudhën 5-30 korrik, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Prej 844 raste të reja nga Shkupi janë 374, Kumanova dhe Tetova 43, Manastiri 38, Prilepi 35, Velesi 33, Kavadari dhe Ohri 30, Shtipi 24, Gjevgjelia 23, Gostivari 21, Struga 20, Strumicë, Negotinë dhe Radovish – 19, Kërçova, Koçani dhe Kratovë – nga 9, Berova – 8, Kriva Pallanka – 7, Dibra dhe Vallandova – 5, Resnja dhe Krusheva – 4 nga një, Vinica dhe Demir Hisar – Nga 3, Shën Nikoll, Bogdancë dhe Makedonska Kamenicë – nga 2, Demir Kapija – nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (844), janë regjistruar 188 riinfeksione.

Ndërsa prej 815 pacientëve të shëruar nga Shkupi janë 350, Manastiri 65, Kumanova 44, Kavadari 39, Prilepi 38, Tetova 28, Ohri 27, Velesi 26, Strumica 25, Shtipi 20, Gostivari 17, Resnjë – 16, Gjevgjeli – 15, Shën Nikollë – 14, Kërçova – 13, Koçani – 10, Struga dhe Kratovë – 9 nga , Radovishi dhe Kriva Pallanka – 7, Berova dhe Vallandova – 6, Negotinë – 5, Demir Hisar – 4, Dibra, Krusheva, Vinica dhe Bogdancë – nga 3, Demir Kapi – 2, Makedonski Brod – 1.

Ndërkaq, janë kryer 1.890 testime edhe atë përmes: ISHP-195, QSHP Shkup-92, QSHP Manastir-26, QSHP Prilep-26, QSHP Tetovë-43, QSHP Kumanovë-38, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Laboratori spitalor Kozle-16, Universiteti i Pulmonologjisë me Alergologji-1, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-125, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -19, Avisena-59, Biotek-52, Sistina-36, Laor laboratori – 19, Sinlab-12, Remedika-10, Fertiliteti-14, Genea-10, Nikob Lab-67, VFV Medikal-9, Eli Medika Plus-12, Rojal Medika-3, Spektra-MM-17, Rapid Lab-10, Zhan Mitrev Strumicë-3, Nova Lab Diagnostiks-0, Ramus-12, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)- gjithsej 964.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.123.580 testime ndaj KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID-19 në vend që nga fillimi i epidemisë është 330.016, numri i të shëruarve është 316.490, numri i të vdekurve është 9.387 dhe numri i rasteve aktive është 4.139.

Sipas analizave epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shkup 155788, Aktiv 1749
Kumanovë 17581, Aktiv 203
Manastir 16972, Aktiv 271
Prilep 14938, Aktiv 184
Tetovë 14102, Aktiv 169
Kavadar 11478, Aktiv 187
Veles 10407, Aktiv     127
Gostivar 9975, Aktiv 124
Ohër 9668, aktiv      206
Strumicë 8496, Aktiv 120
Shtip  8465, aktiv       102
Kërçovë      5906, Aktiv      69
Koçan      5300, aktiv      47
Strugë      4992, aktiv      110
Gjevgjeli     66, Aktiv      66
Negotinë 3937, Aktiv 70
Resnjë 2913, aktiv      41
Shën Nikollë      2720, aktiv       11
Radovish     2686   68
Kriva Pallanka     2540   26
Dellçevë 2017, Aktiv 3
Dibër 1756, Aktiv      38
Berovë 1745, Aktiv 17
Valandovë 1559, Aktiv 16
Vinica 1422, aktiv 16
Probishtip 5, aktiv 5
Bogdancë 1053, Aktiv 10
Kratovë 1043, Aktiv 24
Krushevë 981, Aktiv 24
Demir Hisar 894, aktiv 21
Makedonski Brod 771, Aktiv 8
Demir Kapi 608, Aktiv 2
Makedonska Kamenicë 529, Aktiv 3
Pehçevë 494, aktv 1
Dojran 362, Aktiv 1.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.