Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

A e dini ku shkojnë paratë tuaja? Nuk është kurrë vonë për të filluar kursimin

Ju mund të mos e keni fituar zakonin të shikoni se ku i shpenzoni paratë tuaja, cilat janë shpenzimet tuaja të rregullta dhe sa mund të kurseni, por sot është gjithashtu një ditë e shkëlqyer për të filluar ta bëni atë.

Thjesht jini realistë dhe të sinqertë për zakonet tuaja të shpenzimeve dhe mund të filloni të kurseni. Së pari, llogarisni të gjitha burimet e të ardhurave që merrni çdo muaj (ose çdo disa muaj), përcaktoni saktësisht se cilat janë kostot tuaja të përgjithshme të rregullta (dhe ku mund të shkurtoni), dhe më pas sa para ju kanë mbetur.

Ndoshta në vitin e parë, derisa të filloni zakonin, nuk do të kurseni për diçka të madhe, por mund të rinovoni veten me diçka të këndshme. Dhe le të jetë ky motivimi juaj për të kursyer!

Ashtu si me shumë gjëra të tjera, kursimi mund të mësohet. Këtu janë disa truke të thjeshta për t’ju ndihmuar ta bëni këtë:

Shkruani sa shpenzoni. Sa herë keni ardhur në datën 20 të muajit dhe nuk e keni idenë se ku i keni shpenzuar paratë? Ne kujtojmë gjithmonë gjërat më të mëdha – TV, atlete, mobilje, por nuk e dimë se ku shkuan paratë tona kur bëhet fjalë për shpenzime të vogla, sepse ato shpenzime të vogla bëjnë konsumin më të madh.

Vendosni se si do të paguani. Pagesa me kartë është një mënyrë më e thjeshtë dhe më e përshtatshme, por nëse vendet e rregullta ku blini ose paguani nuk funksionojnë me kartë, merrni një vendim për të bërë blerje në ditë të caktuara dhe deri në një shumë të caktuar.

Lëri paratë mënjanë. Në momentin e dytë që paguheni, lini mënjanë një shumë të caktuar që dëshironi të kurseni. Ato para nuk ekzistojnë për ju dhe është më mirë t’ia jepni dikujt që keni besim nëse nuk i besoni më vetes. Filloni me një sasi më të vogël dhe nëse kushtet lejojnë, rrisni sasinë.

Para çdo blerjeje, mendoni nëse ju nevojitet vërtet artikulli. A keni nevojë për një palë atlete të pesta, a do të përdorni në të vërtetë atë çantën e palestrës që keni porositur, etj. Ndani nevojën nga dëshira.

Shndërroni zakonet e këqija në diçka të dobishme. Për çdo zakon të keq, lini mënjanë një shumë të caktuar parash. Për shembull, për çdo vonesë 100 denarë, për çdo vakt pas nëntë të darkës 200 denarë. Në këtë mënyrë, ju do të hiqni qafe zakonet e këqija dhe do të fitoni një të re – kursim.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss