Saturday, December 3, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Alkooli më pak i dëmshëm për personat mbi 50 vjeç

Hulumtuesit kanë analizuar se si ndikon konsumimi i alkoolit tek personat e moshave të ndryshme dhe ata kanë konstatuar se tek njerëzit mbi 50 vjeç, rreziqet shëndetësore janë më të vogla.

Konsumimi i tepërt i alkoolit shkakton pasoja serioze tek shëndeti i njeriut, shkruan Medical News Today.

Ndër sëmundjet më të njohura të shkaktuara nga alkooli janë: kancere të ndryshme, sëmundjet e mëlçisë, sëmundjet e zemrës, dëmtimet e sistemit nervor, duke përfshirë edhe trurin.

Mirëpo autorët e këtij studimi, kanë bërë të ditur se mazhoranca e konsumuesve që kanë humbur jetën nga këto sëmundje kanë qenë nën mëshon 50 vjeçare.

“Personat e moshës mbi 50 vjeçare që konsumojnë në mënyrë të disiplinuar, i kanë mbijetuar alkoolit për shkak se disa prej tyre mund të kenë qenë më të shëndetshëm ose mund të kenë praktikuar modele të sigurta të pijes”, ka thënë Dr. Timothy Naimi.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.