Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Ankthi në menopauzë mund të kontrollohet thonë psikologët

Një nga problemet më të mëdha shëndetësore që përjetojnë gratë gjatë menopauzës, është ankthi.

Sipas një raporti të fundit në SHBA, theksohet se tashmë kjo simptomë e cila është mjaft e zakonshme gjatë menopauzës, mund të neglizhohet duke e bërë më të kontrolluar, njofton Klan Kosova.

Kështu ka bërë të ditur nga analizat e tij të realizuara në hulumtim, Dr Meg Arroll, psikolog nga kompania shëndetësore Healthspan.

Raportohet se ka rreth 37 milionë gra në SHBA dhe 13 milionë të tjera në Mbretërinë e Bashkuar, të cilat vuajnë nga para ose pas menopauza, njofton Klan Kosova.

Ankthi është përmendur shpesh si një nga simptomat shqetësuese të menopauzës, me një të katërtën e grave duke thënë se ata ndjehen të shqetësuar gjatë kësaj kohe.

Një në katër gra do të përjetojnë simptoma debilituese që mund të zgjasin deri në 15 vjet.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss