Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Avokati i Popullit reagon për bojkotin në shkollën ”Njegosh” të Idrizovës

Shkup, 7 tetor – Çdo nxënës ka të drejtë të ndjek mësimin në gjuhën e tij amëtare, kështu thuhet në reagimin e Avokatit të Popullit i cili ka hapur peocedurë për shkollën fillore Njegosh të komunës së Gazi Babës. Avokati i Popullit ka konstatuar shkelje e të drejtës kushtetuese për nxënësit të ndjekin mësimin në gjuhën e tyre amtare.

Neni 10 i ligjit për arsim fillor që i referohet përdorimit të gjuhëve në arsim sipas së cilit, puna edukative mësimore në shkollën fillore realizohet në gjuhën maqedonase dhe shkrimin e saj cirilik. Për nxënësit përfaqësues të bashkësive që ndjekin mësimin të ndryshëm nga gjuha maqedonase dhe shkrimin e saj cirilik, puna edukative mësimore zhvillohet në gjuhën dhe shkrimin e bashkësisë përkatëse” – thuhet në letrën e avokatit të popullit.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss