Thursday, September 21, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Bekteshi porositë hidrocentralet private që shesin rrymë për 400 euro, t’i ngrijnë çmimet

Shkup, 30 shtator – Propozimi i Bekteshit është që hidrocentralet privat të cilat shesin rrymë nga 400 euro, të ngrijnë çmimet e tyre, informon Zhurnal.

Ai i propozoi VMRO-DPMNE-së kur ët debaohet për ndryshimet e ligjit pëe energjetikë, të dorëzojë amandament me të cilën do të tatimoheshin hidrocentralet private dhe kapacitetet solare në vend, të cilat shesin rrymë në tregun e lirë për 400 euro.

“Tani do të vijë ligji për energjetikë, ju propozoj amandament të tillë të dorëzoni”, tha Bekteshi.

Ai rikujtoi se janë siguruar 250 milion euro prë menaxhim me krizën dhe shtoi se VMRO-DPMNE nëse don, me zërin e saj mund të kontribojë për sigurimin e 100 milion eurove tjera shtesë si hua nga BERZH për EMV.

Në suaza të debatit të sotëm kuvendor për propozim vendimin për avzhdimin e krizës deri më 30 prill, ministri edhe një herë përsëriti se minierat, bankat, kazinot dhe kompanitë që fitojnë miliona, nuk do të marin fare subvencione nga buxheti i shtetit.

“Unë nuk jam për subvencionim direkt nga buxheti për kompanitë që kanë shuma milionëshe përfitime. Ata këtë përfitim e kanë fituar nga këta qytetarë, në këtë shtet dhe duhet të jenë të përgjegjshëm”, porositi Bekteshi./Zhurnal.mk

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss