Monday, October 2, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Bisedë telefonike Osmani – Gerapetritis

Shkup, 5 korrik – Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, ka zhvilluar bisedë telefonike me Ministrin e sapoemëruar të Punëve të Jashtme të Greqisë, Jorgos Gerapetritis.

Duke e uruar për emërimin në detyrën e re, Osmani shprehu bindjen se partneriteti strategjik dhe bashkëpunimi i frytshëm me Greqinë, i bazuar në miqësi, besim të ndërsjellë dhe mirëkuptim, do të vazhdojë edhe gjatë mandatit të tij.

Në fokus të bisedës ishte bashkëpunimi dypalësh, gjatë të cilit u rikonfirmuan angazhimet e përbashkëta për nxitjen e bashkëpunimit të ngushtë dhe ruajtjen e dinamikës pozitive në marrëdhëniet dhe shkëmbimin e përgjithshëm.

“I jemi mirënjohës Greqisë për mbështetjen parimore në procesin e anëtarësimit të vendit tonë në Bashkimin Evropian”, theksoi Osmani, duke shprehur bindjen se mbështetja nuk do të mungojë në periudhën e ardhshme, deri në përfundimin e plotë dhe të suksesshëm të procesit të integrimit evropian.

Ministrat diskutuan edhe për temat më aktuale rajonale dhe ndërkombëtare, si dhe për bashkëpunimin në kuadër të OSBE-së dhe Procesit për Bashkëpunim në Evropën Juglindore, të kryesuar nga Maqedonia e Veriut.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss