Thursday, May 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Bordi i drejtorëve së Postës kërkojnë rritje lineare të pagave për 3000 denarë

Shkup, 14 prill – Bordi i drejtorëve të Postës së RMV-së, ku në mëngjes filloi greva e përgjithshme, u ka ofruar sindikatave nga 1 qershori i këtij viti rritje lineare për 3000 denarë të pagave të 1700 punëtorëve nga pjesën operative (postierët, sportelet dhe të tjerët), ndërsa nga 1 gushti edhe të nëpunësve administrativ.

“Pas dorëzimit zyrtar të propozimit, do të shqyrtohet nga bordet sindikale, do të përgatisim marrëveshje dhe nëse oferta pranohet dhe nënshkruhet marrëveshja, greva do të ndërpritet”, informoi kryetari i Sindikatës së Postës së Maqedonisë, Boro Veligdanov. në një konferencë të përbashkët për shtyp me anëtarët e bordit dhe drejtorin e përgjithshëm Jani Makraduli.

Kërkesa kryesore e sindikatave është rritja lineare e pagave për 3000 denarë. Propozimi që kanë marrë është për atë shumë të përkthyer në pikë në përputhje me Marrëveshjen Kolektive të Postës së Maqedonisë.

“Të përmbushim kërkesën tonë me një kompromis në përputhje me mundësitë financiare”, tha Veligdenov.

Drejtori i përgjithshëm Makraduli informoi se punëtorët respektojnë obligimet ligjore për punën dhe dërgimin e dërgesave në kushte greve. Meqë kanë nisur negociatat, siç informoi ai, punonjësve do të paguhen mëditjet.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.