Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Buçkovski: Kjo përbërje parlamentare do të ndryshojë Kushtetutën para largimit

Shkup, 25 Korrik – Ish-kryeministri Vlado Buçkovski, i cili ishte edhe përfaqësues special për Bullgarinë, në një prononcim për të përjavshmen Fokus thotë se VMRO-DPMNE-ja opozitare ka shkuar shumë larg, siç thotë ai, me manipulime dhe parashikime fataliste për asimilim dhe bullgarizim.

Ndonjëherë kam pasur përshtypjen se ishim në vitin 2003 apo 2004, kur me manipulime bruto dhe parashikime fataliste për federalizimin e Maqedonisë, penguan zbatimin e Marrëveshjes Kornizë të Ohrit dhe miratimin e Ligjit të ri për Organizimin Territorial të Vetëqeverisjes Lokale – Qeveria. Realisht, tani e kanë të vështirë të kthehen, do të duhet kohë, një vit, një vit e gjysmë – thotë Buçkovski.

Ai shton se me kalimin e kësaj periudhe kohore, të nevojshme për të përgatitur strategjinë e daljes dhe për të harruar disa nga qëndrimet dhe fjalët e tyre aktuale, opozita aktuale do të mbështesë ndryshimet kushtetuese.

Në momente të tilla qytetarëve tanë duhet t’i kujtojmë që të mos harrojnë parashikimet fataliste për të ashtuquajturat. Një platformë tiranike dhe gjoja kërcënime për ndarje të Maqedonisë, që në fund të fundit shkaktoi pushtim të dhunshëm të Kuvendit dhe tentativë serioze për likuidimin fizik të kryeministrit të ardhshëm dhe dhjetëra deputetëve të tjerë – thotë Buçkovski.

Sipas tij, shanset për zgjedhje në vjeshtë janë minimale, por, siç thekson ai, pritet që në vjeshtën e vitit të ardhshëm 2023, VMRO-DPMNE ta ndryshojë planin para fillimit të procedurës për ndryshime kushtetuese.

Kjo përbërje parlamentare në largim do të bëjë ndryshimet në Kushtetutë. Do të ishte racionale që VMRO-DPMNE para zgjedhjeve të hapë hapësirë ​​për bashkëpunim me partitë shqiptare, por edhe të paraqitet para faktorit ndërkombëtar si një parti e përgjegjshme, properëndimore, e cila pretendon të jetë një alternativë serioze ndaj koalicionit aktual qeverisës, thotë Buçkovski.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.