Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

CIIE fuqizon ekonominë e hapur botërore

Një sondazh global në internet i kryer së fundmi nga CGTN tregoi se më shumë se 90 për qind e të anketuarve besonin se mbajtja e Ekspozitës Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE) gjashtë vitet e fundit ka lëshuar një mesazh të fortë për hapjen e vazhdueshme të nivelit të lartë ndaj botës. Kjo do të jetë një mundësi e rëndësishme për botën e trazuar dhe ekonominë botërore me rimëkëmbje të dobët.

Sondazhi u publikua në platformat angleze, spanjolle, franceze, arabe dhe ruse të CGTN, me më shumë se 10,000 përdorues të internetit që votuan dhe shprehën mendimet e tyre brenda 24 orëve citon CMG.

Në sondazh, rreth 83.6 përqind e të anketuarve globalë besojnë se popullariteti i CIIE pasqyron besimin e fortë të biznesit global në tregtinë e lirë dhe tregjet e hapura. Ndërkohë, rreth 86.8 për qind besojnë se CIIE është bërë një platformë e rëndësishme për ndërmarrjet të gjejnë sigurinë në një mjedis të pasigurt ndërkombëtar.


Hapja është linja e shpëtimit të ekonomisë botërore. Mjedisi i turbullt global ka theksuar vlerën e kësaj linje shpëtimi. Sipas sondazhit, 82.5 për qind e të anketuarve globalë besojnë se vendet duhet të promovojnë liberalizimin dhe lehtësimin e tregtisë dhe investimeve, dhe të ndërtojnë në mënyrë aktivenjë ekonomi të hapur, në mënyrë që nga bashkëpunimi me leverdi reciproke të mund të përfitojë e gjithë bota , dhe 87.2 për qind vlerësuan përpjekjet e Kinës për të mbrojtur globalizimin ekonomik , duke besuar se Kina ka luajtur një rol thelbësor për nxitjen e rimëkëmbjes së ekonomisë botërore dhe realizimin e zhvillimit më të balancuar, të koordinuar dhe të qëndrueshëm.

Edicioni I gjashtë I CIIE tërhoqi pjesëmarrës nga 154 vende, rajone dhe organizata ndërkombëtare nga e gjithë bota, me 289 nga 500 kompanitë dhe liderë të industrisë në botë. Më shumë se 400 produkte, teknologji dhe shërbime të reja bënë debutimin e tyre. 11 vende ekspozuan për herë të parë dhe 34 vende shfaqën markat e tyre offline. Qeveria e SHBA ka ngritur zyrtarisht një pavijon, gjithashtu për herë të parë.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss