Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Cila është banka më e pasur në Maqedoni, që ka në dispozicion 4.5 miliardë euro!

Banka Popullore e Maqedonisë së Veriut është banka kryesore që posedon pasurinë më të madhe valutore në vend.

Sipas të dhënave publike të Bankës Popullore, në fund të vitit 2023 në këtë bankë kishte 4,5 miliardë euro rezerva devizore.

Letrat me vlerë kanë deri tani peshën më të madhe në to (kryesisht obligacionet e qeverisë gjermane). Në fund të vitit të kaluar, ishin 2,36 miliardë euro letra me vlerë.

Pasuritë tjera të deponuara janë valutat dhe depozitat. Sipas të dhënave, në fund të dhjetorit të 2023 në në këtë bankë ishin në dispozicion 1.76 miliardë euro para të gatshme.

Si pasuri e tretë është ari. Vlera e arit në këmbim monetar më 31.12.2023 ishte 413.6 milionë euro.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss