Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Drejtorët e klinikave të BDI-së janë kthyer nga pushimi mjekësor

Shkup, 10 shkurt – Dje disa nga drejtorët e BDI-së në shëndetësi dolën në punë, pasi paraprakisht kishin marrë udhëzime nga zëvendëskryeministri Artan Grubi për të marrë pushim mjekësor, apo pushim deri në shkarkimin e ministrit të Shëndetësisë Fatmir Mexhiti.

Dy ditë më parë u zbulua një komunikim i brendshëm që tregonte se Grubi u kishte thënë të hapnin një pushim mjekësor ose të gjenin arsye të tjera për të mos pranuar një vendim të mundshëm të ministrit Mexhiti deri në shkarkimin e tij, gjë që ndodhi mbrëmë vonë në Kuvend.

“Të dashur miq, asnjë nga drejtorët tanë të shëndetësisë nuk duhet të pranojë asnjë vendim të ministrit në largim Fatmir Mexhiti, nëse ka nevojë për pushim vjetor, pushim mjekësor apo thjesht të mos pranohet vendimi i mundshëm i ministrit…”, thuhet në mesazh. e Artan Grubit drejtorëve nga BDI.

E ministri i shkarkuar Fatmir Mexhiti ka konfirmuar se zëvendëskryeministri Artan Grubi ka urdhëruar drejtorët që të mos shkojnë në punë.

“Mesazhet që Artan Grubi u ka dërguar drejtorëve të BDI-së, unë nuk i quaj drejtorë të BDI-së, por drejtorë të Ministrisë së Shëndetësisë. Apeloj tek të gjithë drejtorët që të ndihen rehat duke qenë drejtorët e mi dhe pushimi mjekësor merret kur njeriu është vërtet i sëmurë, ky është me të vërtetë një keqpërdorim që nuk duhet bërë nga drejtuesit e institucioneve publike shëndetësore”, tha Mexhiti.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss