Monday, February 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Drejtoria për Kryerjen e Sanksioneve do të përgjigjet për mosdërgimin e Mijallkovit në gjykim

Shkup, 22 dhjetor – Drejtoria për kryerjen e sanksioneve do t’i ndërmarrë të gjitha aktivitetet që janë në kompetencë të saj dhe do të bëjë kontroll të jashtëzakonshëm për të konstatuar gjendjen faktike për të cilën i akuzuari Sasho Mijallkov nuk është dërguar sot nga burgu i Strugës në gjykim për rastin “Titanik 2”.

“Do të vendoset përgjegjësi dhe do të sanksionohen të gjithë ata që kanë bërë lëshime, me dashje apo pa dashje. Më tej publiku do të informohet për mbikëqyrjen e jashtëzakonshme”, thuhet në njoftimin e Drejtorisë për Kryerjen e Sanksioneve.

Në seancën e sotme për rastin “Titanik 2”, i akuzuari Sasho Mijallkov nuk është dërguar nga burgu në Strugë. Gjykata Themelore Penale konfirmoi se Mijallkov nuk është paraqitur në gjykim, përkundër faktit se ishte ftuar në mënyrë të rregullt, për çka gjyqtari ua ka treguar palëve letrën me urdhër për dërgim.

Paraprakisht MIA ka tentuar të kontaktojë me burgun e Strugës, për të zbuluar arsyen e mosdërgimit, por nga aty nuk kemi marrë përgjigje.

Në vitin 2019, Gjykata Penale e dënoi ish-drejtorin e DSK-së, Sasho Mijallkov, për marrjen e çmimit për ndikim të paligjshëm.

Sipas aktakuzës së PSP-së, Mijallkov përmes liderit të PDSH-së, Menduh Thaçi, ka urdhëruar që bashkëpartiaku i tij nga KSHZ-ja, Bedredin Ibraimi, të votojë për anulimin e votimit të rregullt në një vendvotim në Strumicë, në favor të Vasil Pishev nga VMRO-DPMNE, për dëmtimin e kandidatit të atëhershëm për kryetar komune, Zoran Zaev.

Në dhjetor të të njëjtit vit, Gjykata e Apelit anuloi aktgjykimin për shkak të shkeljeve thelbësore të procedurës dhe e ktheu lëndën në rigjykim

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss