Saturday, June 25, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

FAJTORE A E PAFAJSHME

Poezi nga: Lyudmyla Diadchenko
Përktheu: Fadil Bajraj

Ne nuk kemi asgjë të përbashkët – kështu që ne nuk flasim,
Por as ne nuk e kundërshtojmë të vërtetën në heshtjen tonë.
Derisa krahët e rosës tunden zahmetshëm mbi det
Nuk na ka mbetur absolutisht asgjë për të qëlluar?
Fajtore a e pafajshme, bie shi, si qumështi në kafe;
Këtë do ta pijmë, dhe kupat do t’i thyejmë!
Të gjithë aeroplanët e mi do t’i merr qielli
Dhe të gjithë zërat e mëmëdheut tim do të heshtin.
Pavarësisht nëse fluturoj a jo, fjalët e gabuara më argëtojnë;
Kudo që do të qëndrosh, do t’ua dorëzosh atë qenve.
Nuk mund të ngresh dhimbjen, si bagazhin, me duart tua.
Mbaje brenda vetes, lidhu fort me të, përballoje.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.