Monday, May 29, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Flija, mbretëresha e kuzhinës shqiptare që simbolizon diellin në “Ditën e Verës”

Flija konsiderohet si një nga ushqimet autentike shqiptare, që besohet se daton qysh nga koha ilire, dhe korrespondon me 14 marsin, ditën e verës.

Supozohet se flija si ushqim ka filluar të përgatitet më 14 mars që në disa krahina të Shqipërisë konsiderohet si Dita e Verës, si sakrificë për perëndinë e Diellit, pasi edhe vetë mënyra e përgatitjes simbolizon formën e rrezeve të Diellit.

Flija përndryshe vazhdon të kryesojë listën e shujtave dhe ushqimeve në sektorin e kulinarisë edhe sot, dhe konsiderohet si mbretëresha e kuzhinës shqiptare.

Kjo lloj lidhshmërie e diellit, ditës së verës, ushqimit autentik shqiptar, flisë, dhe perëndisë të ngacmon imagjinatën dhe të bën kurioz nëse vërtetë shqiptarët janë populli më i vjetër në botë.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss