Thursday, February 9, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Ford do të shkurtojë 3200 vende pune në Evropë dhe do të transferojë disa punë në SHBA

Ford planifikon të shkurtojë 3200 vende pune në të gjithë Evropën, sipas sindikatës më të madhe të Gjermanisë, pasi prodhuesi i makinave synon të ulë kostot dhe të zhvendosë fokusin e tij drejt automjeteve elektrike.

Sipas mediave të huaja, shumica e 2,500 vendeve të punës në zhvillimin e produktit dhe deri në 700 në role administrative që prodhuesi i automjeteve shpreson të shkurtojë ndodhen në Gjermani.

Sindikata, e cila përfaqëson 2.2 milionë anëtarë në industrinë e metaleve, elektrike, hekurit, çelikut dhe automobilave, tha se shkurtime të tjera mund të vijnë në vendet në prodhuesit në Belgjikë dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Punëtorët në fabrikën e Këlnit, i cili punëson rreth 14,000 njerëz, u informuan për planet të hënën.

Prodhuesi amerikan i makinave ka shkurtuar vendet e punës në Evropë prej vitesh, pasi synon të zhvendosë fokusin e tij tek automjetet elektrike.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss