Monday, December 11, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Gënjeshtrat që njerëzit thonë në jetën e tyre seksuale

Sipas një studimi ku u përfshinë disa njerëz seksualisht aktivë përshkruan në mënyrë anonime një rast në të cilin ata kishin qenë të pandershëm në kontekstin e jetës së tyre seksuale.

Dhe 92% ishin në gjendje të kujtonin një mashtrim të tillë duke raportuar raste të mashtrimit, falsifikimit të orgazmave, gënjeshtrave për të kaluarën e tyre seksuale, etj.

Gënjeshtra të seksit vetëmohues

Së pari, duket se gënjeshtra në kontekstin e seksit është disi e zakonshme. Shumica e pjesëmarrësve tanë prireshin të ishin të pandershëm. Së dyti, shumë nga format më të zakonshme të raportuara të pandershmërisë nuk ishin domosdoshmërisht vetë-shërbyese. Njerëzit gënjyen se sa të emocionuar ishin për të bërë seks, ata gënjenin se sa shumë u pëlqente seksi me partnerët e tyre dhe gënjenin se sa tërheqës ishin partnerët e tyre. Kur u pyetën për motivimet e tyre, shumica treguan se po përpiqeshin t’i bënin partnerët e tyre të ndiheshin mirë. Duket se motivimet pro sociale mund të nxisin shumë nga pandershmëria në dhomën e gjumit.

Dallimet gjinore në gënjeshtrat seksua

Gratë kishin shumë më shumë gjasa se burrat të gënjejnë për entuziazmin dhe kënaqësinë, duke përfshirë mashtrimin e orgazmave. Ata ishin gjithashtu më të prirur për të shtirur sëmundje ose lodhje për të shmangur seksin. Burrat, nga ana tjetër, ishin më të prirur se gratë të gënjejnë për forcën e vërtetë të ndjenjave të tyre për partnerin dhe përdorimin e pornografisë . Kjo ndarje gjinore është në përputhje me hulumtimet e tjera që tregojnë se burrat priren të thonë më shumë gënjeshtra egoiste, ndërsa gratë priren të thonë më shumë gënjeshtra prosociale që synojnë forcimin e lidhjeve.

Ndershmëria në shtrat

Njerëzit priren të gënjejnë kur ka një nxitje për ta bërë këtë dhe gënjeshtra duket si mënyra më e lehtë. Megjithatë, ka shumë kërkime mbi marrëdhëniet romantike që tregojnë se pandershmëria zakonisht krijon distancë emocionale dhe pakënaqësi në marrëdhënie. Nëse dëshira për të gënjyer shfaqet gjatë seksit, mund të jetë një kohë e mirë për të shqyrtuar bazën e këtij motivimi dhe për të kërkuar mënyra të ndershme për të arritur të njëjtin qëlli.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss