Saturday, June 25, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Gjatë vikendit me Covid janë infektuar 69 persona, 85 janë shëruar

Shkup, 13 qershor – Në pajtim me të dhënat e Instituti për shëndet publik, në tre ditët e fundit (prej 10.06 deri më 12.06.2022) janë bërë 1.640 teste, ndërsa janë regjistruar 69 raste të reja me KOVID-19 dhe 85 pacientë të shëruar. Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (69), janë regjistruar nëntë riinfektime. Gjatë tre ditëve të fundit nuk ka pasur paraqitje për asnjë person të vdekur. Në përputhje me regjistrin e personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termini Im” nuk janë regjistruar raste të vdekjes, kumtoi Ministria e Shëndetësisë, informon Zhurnal.

Nga 69 rastet e reja, nga Shkupi janë 53, Manastiri dhe Tetova nga 3, Dibra – 2, Kumanova, Prilepi, Gpstivari, Shtipi, Strumica, Koçani, Sveti Nikole dhe Berova – nga 1.

Nga 85 pacientët e shëruar nga Shkupi janë 51, Manastiri – 9, Tetova – 6, Dibra – 4, Kumanova dhe Prilepi – nga 2, Gostivari, Shtipi, Strumica, Koçani, Sveti Nikole, Berova, Kavadari, Velesi, Ohri, Kërçova dhe Struga – nga 1.

Janë bërë 1.640 teste përmes; ISHP-125, QSHP Shkup-44, QSHP Manastir-14, QSHP Prilep-8, QSHP Tetovë-4, QSHP Kumanovë-28, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia gjyqësore-0, laboratori i spitlait Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti për mikrobiologji-34, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-32, Avicena-41, Biotek-84, Sistina-75, laboratori Laor-35, Sinlab-4, Remedika-10, Pllodnost-25, Genea-30, Nikob Lab-136, VFV Medikal-30, Eli MedikaPlus-24, Rojal medika-2, Spektra-MM-3, Rapid Lab-21, Zhan Mitrev Strumicë-18, Nova Lab Diagnostika-2, Ramus-5, EPSH dhe EPSH (rapid test)-gjithsej 806.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 2.066.665 testime për KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar në vend prej fillimit të epidemisë është 312.607, numri i pacientëve të shëruar është 302.892, i të vdekurve është 9.316, ndërsa i rasteve aktive është 399.

Distribuimi sipas qyteteve Të sëmurë (gjithsej), rate aktive (gjithsej)

Shkup 147374, aktivë 262
Kumanovë 16685, aktivë 8
Manastir 15719, aktivë 37
Prilep 14222, aktivë 5
Tetovë 13488, aktivë 10
Kavadar 10698, aktivë 9
Veles 9802, aktivë 4
Gostivar 9616, aktivë 10
Ohër 8940, aktivë 11
Shtip 8083, aktivë 14
Strumicë 8080, aktivë 4
Kërçovë 5653, aktivë 2
Koçan 5101, aktivë 6
Strugë 4730, aktivë 2
Gjevgjeli 4425, aktivë 1
Negotinë 3700, aktivë 2
Resnjë 2751, aktivë 1
Sveti Nikole 2637, aktivë 2
Radovish 2531, aktivë 0
Kriva Pallankë 2419, aktivë 1
Dellçevë 1986, aktivë 1
Berovë 1693, aktivë 2
Dibër 1681, aktivë 3
Vallandovë 1488, aktivë 0
Vinicë 1395, aktivë 1
Probishtip 1267, aktivë 0
Bogdanci 1021, aktivë 0
Kratovë 966, aktivë 0
Krushevë 930, aktivë 1
Demir Hisar 836, aktivë 0
Makedonski Brod 739, aktivë 0
Demir Kapi 593, aktivë 0
Makedonska Kamenicë 525, aktivë 0
Pehçevë 486, aktivë 0
Dojran 347, aktivë 0

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.