Sunday, August 14, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Gjenerata e ardhshme Audi RS6 do të fuqizohet nga një motor hibrid

Gjenerata e fundit e “vagonit të të gjitha stacionit të vagonëve”, i cili do të fuqizohet nga (i) një motor me djegie të brendshme pritet në fillim të vitit 2026.

Nga Ingolstadt ka ardhur konfirmimi se Audi Sport po përgatit gjeneratën e ardhshme të modelit të famshëm RS6, i cili, përpara kalimit të paralajmëruar në elektrifikimin e plotë, do të jetë RS6 i fundit i fuqizuar nga (i) një motor me djegie të brendshme.

Dhe ndërsa Audi RS6 aktual fuqizohet nga një motor 4-litërsh V8 i ndihmuar nga dy turbongarkues dhe teknologjia hibride e butë (MHEV – Automjet Elektrik Hibrid i butë), kryesisht për shkak të rregulloreve gjithnjë e më të rrepta për emetimet e gazrave të shkarkimit, RS6 i ardhshëm që duhet të jetë në skenë nga viti 2026 do të fuqizohet nga një motor hibrid (PHEV – Plug-in Hybrid Electric Vehicle) i përbërë nga një motor me djegie të brendshme dhe një numër i panjohur i motorëve elektrikë.

Nuk është zbuluar nëse RS6 hibrid i paralajmëruar do të mbajë motorin V8 nën mbulesën e përparme, por nuk duhet të ketë dyshim se Audi Sport do të bëjë edhe një herë një punë të shkëlqyer, për shkak të së cilës RS6, i cili këtë vit feston ditëlindjen e tij të 20-të konsiderohet “vagoni i të gjitha vagonëve” nga gjenerata e parë deri tek ajo aktuale”.

Si kujtim, RS6 i parë fuqizohej nga një motor 4.2-litërsh biturbo V8 (450 kkuaj/fuqi).

Me gjeneratën e ardhshme, klientët mund të llogarisin në një V10 biturbo 5-litërsh me 580 HP, dhe motori në RS6 aktual, i cili do të jetë në lojë edhe për një ose dy vjet, zhvillon 600 “kuaj”.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.