Monday, December 5, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Gjetje të reja arkeologjike në kalanë e restauruar të Bashtovës

Bashkë me lajmin e mirë të restaurimit të kalasë unike të Bashtovës, falë programit EU4 Culture, vjen dhe ai i gjetjeve të reja arkeologjike, që hapin dritare të reja mbi historinë e monumentit.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, sipas së cilës gjatë këtyre ditëve, krahas punës restauruese në Kalanë e Bashtovës, po realizohen edhe sondazhe arkeologjike për identifikimin e shtresave kulturore të monumentit si dhe për kontrollin e çarjeve vertikale në pika të ndryshme të tij.

Së fundmi sondazhet kanë nxjerrë në dritë gjurmë të periudhës otomane të shek. XVIII.

Janë gjetur gjyle të përmasave të ndryshme si dhe materiale qeramike të së njëjtës periudhë. Jo vetëm gërmimet e mëtejshme, por edhe dokumentimi dhe studimi i materialeve të gjetura do të japin përgjigje më të sakta lidhur me këto gjetje.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.