Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Gjykata e Lartë duket haptazi se do ta lerë Trump në fletëvotim

Pothuajse çdo gjykatës ka bërë pyetje të mprehta, skeptike avokatit që mbron çështjen se përse Trump duhet të hiqet nga fleta e votimit. Madje as të emëruarit nga demokratët nuk i kanë hedhur ‘barkë shpëtimi’.

Avokati Murray argumenton se arsyeja e vetme që Seksioni 3 nuk është shfaqur në 150 vitet e fundit është sepse askush nuk u angazhua në një veprim kaq të rëndë sa ai i 6 janarit.

Gjykatësi Kavanagh ironizoi me këtë, duke vënë në dukje se arsyeja ka më shumë gjasa sepse një gjykatës në 1869 vendosi që vetëm Kongresi mund të krijojë një proces për të hequr zyrtarët dhe se ligji që Kongresi miratoi për ta bërë këtë ka përfunduar.

Kjo mund të jetë një aluzion për një drejtim në të cilin gjykata mund të shkojë në zgjidhjen e çështjes. Gjykata e Lartë tingëllon gjerësisht dyshuese për përpjekjet për të përjashtuar ish-presidentin, Donald Trump nga votimi i vitit 2024.

Në argumentet e fundit të 90 minutave, gjyqtarët konservatorë dhe liberalë ngritën pyetje nëse Trump mund të hiqej përsëri nga të qenit president për shkak të përpjekjeve të tij për të zhbërë humbjen në zgjedhjet e 2020, duke përfunduar me sulmin e 6 janarit 2021 në SHBA në Kapitol.

Shqetësimet përfshinin nëse Kongresi duhet të veprojë përpara se shtetet të mund të thirren për një dispozitë kushtetuese që u miratua pas Luftës Civile për të parandaluar ish- funksionarët që “të përfshirë në kryengritje” të mbanin përsëri postin. Kishte gjithashtu pyetje nëse presidenti mbulohet nga dispozita. 

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss