Friday, August 19, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Hyn në fuqi Ligji për parandalimin e larjes së parave dhe financimin e terrorizmit

Shkup, 12 korrik – Prej sot hynë në fuqi Ligji për parandalimin e larjes së parave dhe financimin e terorizmit, që Kuvendi e miratoi në seancën e 71-të të mbajtur më 27 qershor të vitit 2022.

Me Ligjin e ri në lidhje me regjistrimin e pronarëve të vërtet të parashikuar me ndryshime të afatave për regjistrim, subjektet që janë të obliguara të kryejnë regjistrim në korniza të të njëjtit, si dhe qasje të re në konfirmimin e pronarit të vërtet tek fondacionet.

Në përputhje me tesktin e Ligji për parandalimin e larjes së parave dhe financimin e terrorizmit, kumtuan sot nga Regjistri Qendror, afati ligjor për vendosjen e të dhënave për pronarët e vërtet është 15 ditë nga regjistrimi i subjektit biznesor në regjistrin qendror dhe në regjistrin e personave tjerë juridik në fakt 15 ditë nga ndryshimi i të dhënave për pronarin e vërtet.

Ligji i ri parashikon edhe qasje të re në konfirmimin e pronarit të vërtet tek fondacionet. Fondacionet dhe me protokollet aktuale për parandalimin e korrupsionit për larjen e aprave dhe financimin e terrorizmit, nënvizohet, kanë detyrime për të regjistruar pronarin e vërtet në regjistuirn e pronarëve të vëretet.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.