Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Kamberi flet për diskriminimin e shqiptarëve në Luginë: Vetëm 17 për qind janë në institucionet shtetërore lokale

Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka folur për diskriminimin e shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Ai ka thënë se shqiptarët në Luginën përbëjnë shumicën e popullsisë, por se vetëm 17 për qind prej tyre kanë poste në institucionet shtetërore lokale.

“Në Luginën e Preshevës, shqiptarët përbëjnë 71% të popullsisë, por kanë vetëm 17% të përfaqësimit në institucionet shtetërore lokale dhe të rrethit”, ka shkruar Kamberi në platformën X.

“Serbia zgjedh mandate të numrit të punonjësve institucionalë duke pasqyruar strukturën etnike rajonale, duke theksuar diskriminimin e qeverisë ndaj shqiptarëve”, ka shtuar ai.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss