Monday, September 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Konferencë ndërkombëtare “Prioritete të ridefinuara, realitete të reja pas krizës ukrainase”

Shkup, 22 shtator – Konferenca e shtatëmbëdhjetë vjetore ndërkombëtare për ide të reja me temë “Prioritetet e ridefinuara: realitete të reja pas krizës ukrainase” do të mbahet sot në organizim të Universitetit Amerikan Kolexh Shkup (UAKS) në bashkëpunim me UNHCR-në në Maqedoninë e Veriut. Ngjarja do të mbahet në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

Në hapje të konferencës, siç njoftuan nga UAKS, fjalim do të mbajë një përfaqësues nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe një përfaqësues i UNHCR-së. Folësi kryesor në konferencë është prof. Eduard P. Xhozef nga Shkolla për studime të avancuara ndërkombëtare në Universitetin Xhon Hopkins (Johns Hopkins School of Advanced International Studies) nga SHBA-ja.

Në konferencë do të marrin pjesë edhe prof. dr. Xheremi Krips nga SHBA-ja, i cili do t’ua dorëzojë titullin e nderit Profesor Honoris Causa profesorëve të shquar të UAKS: Robert Hadson nga Universiteti i Derbit në Britaninë e Madhe dhe Luka Njan nga Universiteti “Tor Vergata” nga Roma, Itali.

Në konferencën “Prioritetet e ridefinuara: realitete të reja pas krizës së Ukrainës” do të marrin pjesë njëzet shkencëtarë dhe studiues nga disa vende, të cilët do të prezantojnë referate me tema nga fusha e shkencave politike, biznesit, ekonomisë, sipërmarrjes, si dhe sociale dhe çështjet politike të ndërlidhura me krizën në Ukrainë. Pritet prania e profesorëve dhe shkencëtarëve eminentë nga vendi dhe jashtë vendit, ambasadorë dhe përfaqësues nga sektori civil.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.