Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Lista e pritjes për këto Toyota më e gjatë se e Ferrarit

Pasi lista e pritjes për një Land Cruiser të ri u zgjat në katër vjet, e njëjta gjë ka ndodhur me motrën e saj më luksoze Lexus.

Është Lexus LX, një SUV i madh me një pamje të mrekullueshme dhe pajisje të nivelit të lartë për të cilin audienca japoneze fjalë për fjalë u çmend. Me çdo ditë të re, lista e pritjes bëhej më e gjatë dhe pasi së fundi arriti në 48 muaj të pabesueshëm, Lexus vendosi ta tërheqë modelin nga oferta.

Është një vendim i përkohshëm, i cili do të jetë aktiv derisa listat e pritjes të fillojnë të shkurtohen. Një fat i ngjashëm pret edhe Lexus NX i ri, një crossover që po kërkohet gjithnjë e më shumë dhe për të cilin tashmë lista e pritjes është zgjatur në më shumë se 12 muaj.

Në përgjithësi, Toyota aktualisht nuk ofron tre modele në tregun japonez. Është interesante se ato janë ende të disponueshme në pjesën tjetër të botës.

Toyota ka paralajmëruar më herët probleme në vendosje, të cilat janë pasojë e ndërprerjeve në furnizimin e pjesëve dhe mbylljes së përkohshme të disa fabrikave japoneze. Plani ishte që të prodhoheshin 800 mijë automjete në muaj, por do të prodhoheshin rreth 50 mijë njësi më pak.

Kështu trendi negativ vijon edhe në gjysmën e dytë të vitit, pra tashmë është grumbulluar një minus prej 400 mijë veturash.

Në muajt e ardhshëm, nëse kushtet e lidhura me Covid-19 e lejojnë, Toyota planifikon të rrisë prodhimin në 850 mijë në muaj dhe në këtë mënyrë të anulojë deficitin nga gjysma e parë e vitit.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.