Tuesday, January 31, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Londra ishte qyteti më i mbingarkuar në botë në vitin 2022, shoferët humbën mesatarisht 156 orë në trafik

Londra dhe Chicago janë në krye të listës së qyteteve më të mbipopulluara në botë kur bëhet fjalë për bllokimin e trafikut.

Në vitin 2022, shoferi mesatar në Londër “humbi” 156 orë të jetës së tij për shkak të trafikut, ndërsa kjo kohë në Chicago është 155 orë. Këtë e treguan të dhënat e hulumtimit të Inrix-it të quajtur Global Traffic Scorecard, i cili renditi 50 qytetet më të mbipopulluara në botë.

Në vendin e tretë është Parisi, ku përdoruesit e rrugës humbin mesatarisht 138 orë në vit. Bostoni është i katërti me 134, dhe Bogota është i pesti me 122 orë.

Këto të dhëna nuk janë befasuese pasi turmat po rriten ndërsa bota rimëkëmbet nga pandemia e coronavirusit. Krahasuar me vitin 2021, koha e humbur në trafik u rrit vitin e kaluar në nëntë nga dhjetë qytetet më të mbipopulluara në botë. Vetëm në Paris, njerëzit humbën 1 për qind më pak kohë në rrugë në vitin 2022 krahasuar me vitin 2021.

Bllokimi i trafikut i kushton amerikanit mesatarisht 869 dollarë në 2022, që është dukshëm më shumë se 564 dollarë në 2021. Një tendencë e ngjashme u regjistrua në vende të tjera.

Përveç kësaj, amerikanët shpenzuan 546 dollarë shtesë për karburant për shkak të mbingarkesës, gati 33 për qind më shumë se në vitin 2021. Për shkak të rritjes së çmimit të karburanteve, çdo orë shtesë e kaluar në trafik vitin e kaluar ka kushtuar edhe më shumë se në vitin 2021.

Pasojat e bllokimit të trafikut nuk reflektohen vetëm në kohë dhe para. Më shumë automjete në rrugë do të thotë më shumë aksidente trafiku. Në SHBA dhe Kanada, numri i aksidenteve është rritur me 4 për qind, në Gjermani me 5, dhe në Britaninë e Madhe me 11 për qind.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss