Monday, December 11, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

LSM: Kryetari i Sindikatës “Ujësjellës dhe Kanalizimet” është shkarkuar në mënyrë të paligjshme nga puna

Shkup, 11 nëntor – Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë sot njoftoi se kryetari i organizatës sindikale të “Ujësjellës dhe Kanalizime” Stojançe Kashinski është shkarkuar nga u.d. drejtori i ndërmarrjes Marjançe Mitovski.

Nga LSM, këtë veprim të u.d. drejtor e vlerëson si në kundërshtim me ligjin dhe kontratën kolektive.

“Sipas ligjit dhe marrëveshjes kolektive, kryetari i sindikatës nuk mund të shkarkohet, sidomos për shkak se për momentin po zhvillohet një procedurë greve dhe ky lloj presioni është mesazh që punëtorët t’i binden Mitovskit, i cili tashm ka dërguar mesazhe kërcënuese për të gjithë punëtorët që tani po realizohen edhe përkundër paralajmërimit nga Sindikata e SUTKOZ pranë LSM, që ishte një nga kërkesat kryesore për shkarkimin e ushtruesit të detyrës, thuhet në kumtesën e LSM-së.

Ata kërkojnë nga LSM seancë urgjente të Bordit Drejtues, i cili si autoritet dytësor në ndërmarrje është kompetent për të vendosur për kundërshtimet dhe ankesat dhe për të anuluar vendimin për shqiptimin e masës disiplinore – ndërprerje të marrëdhënies së punës. Ata kërkojnë nga Bordi Drejtues të përcaktojë pse Mitovski nuk i zbaton vendimet e tyre.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss