Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Mariçiq: Kemi bërë përparim në 80 për qind të kapitujve, nuk janë vërejtur asnjë pengesë

Shkup, 9 nëntor – Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq nuk sheh se raporti i Komisionit Evropian është negativ për Maqedoninë. Sipas tij, ka progres në 80 për qind të kapitujve, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Komisioni ofron një seksion objektiv të progresit por edhe të dobësive. Doli një mesazh i rëndësishëm, ne kemi përparuar në 80 për qind të kapitujve dhe nuk është vërejtur asnjë regres. Vlerësimi është një nivel i mirë në vitin 2023 dhe ka qenë konstante solide për disa vite më parë. Në klasterin e grupit të vlerave themelore, vërehet se shteti jep rezultate”, thotë Maricic.

Sipas tij, plani i rritjes është pozitiv, i cili parashikon transferimin e parave në vendet që janë në negociata, por që ende nuk janë anëtare të Bashkimit Evropian.

“Ne e mirëpresim planin e rritjes. Ne si vend kërkuam që BE-ja të mund të përdorte përfitimet edhe para se të bëheshim anëtarë. Synimi ynë dhe i përbashkët i BE-së është të bëjmë transferimin e parë të fondeve në Maqedoni dhe në Ballkanin Perëndimor deri në prill të vitit 2024. Kjo do të thotë se nëse shpejtojmë, mund të kemi transferimin e parë pas 5 muajsh”, thotë Mariçiq.

Ai shtoi se opozita po pengon rrugën evropiane të vendit.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss