Sunday, August 14, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Milkovski në Podgoricë takon Klariqin, diskutohet bashkëpunimi mes dy Parlamenteve

Podgoricë, 29 Qershor – Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit të Malit të Zi, Aleksandar Klariq, sot u takua me zëvendëssekretarin e përgjithshëm të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Miki Milkovski dhe zëvendësdrejtorin rajonal për Evropë dhe Azi Qendrore të Fondacionit Westminster për Demokraci, Damir Neziri.

Duke kujtuar se në bashkëpunim me Fondacionin Westminster për Demokraci dhe Ambasadën Britanike në Podgoricë, përmes mbështetjes së projektit të quajtur “Forcimi i mbikëqyrjes financiare të Kuvendit”, u formua Zyra e Buxhetit Parlamentar, Sekretari i Përgjithshëm Aleksandar Klariq theksoi se ky parlamentar Njësia arrin rezultate mbresëlënëse, ekziston një supozim i fortë i forcimit të rolit të kontrollit dhe mbikëqyrjes së parlamentit. Në këtë rast, ai shprehu gatishmërinë për shkëmbimin e praktikave dhe përvojave pozitive përmes bashkëpunimit të përbashkët ndërmjet dy dhomave më të larta përfaqësuese, me qëllim forcimin e lidhjeve dypalëshe dhe parlamentare.

“Me nisma të tilla tregojmë se si bashkëpunimi parlamentar mund dhe duhet të jetë shtysë për përmirësimin e të gjitha marrëdhënieve. Ne jemi të gatshëm të japim kontributin tonë të plotë në kuadër të këtij projekti, si dhe në çdo projekt tjetër, t’i japim mbështetje Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, të iniciojmë ide të reja, dhe mundësisht të jemi iniciatorë të një partneriteti të ardhshëm, sepse jemi të vetëdijshëm se një shërbim i fortë është parakusht për një parlament të fortë”, ka theksuar Klariq.

Klariq thënë se Kuvendi, duke vlerësuar rëndësinë që i jep Zyra për forcimin e mbikëqyrjes financiare dhe përgatitjen e deputetëve për diskutime për temat më të rëndësishme që kanë të bëjnë me buxhetin, do të forcojë kapacitetet administrative të kësaj njësie organizative.

Duke i njohur bashkëbiseduesit e tij me rezultatet e arritura nga Parlamenti i Malit të Zi që nga fillimi i mbledhjes së 27-të, ai theksoi rëndësinë e pozicionimit të Parlamentit të Malit të Zi si dhoma më transparente legjislative në rajon, siç vlerësohet nga adresat përkatëse, përfshirë këtu edhe dhomat e përfaqësuesve. nga vendet anëtare të BE-së, Kroacia dhe Sllovenia, dhe përmendi se për pak më shumë se një vit janë realizuar mbi 90 projekte. Siç tha ai, me hapjen e Kanalit Parlamentar, sigurimin e pajisjeve moderne për monitorimin e seancave të komisioneve parlamentare, formimin e një ekipi produksioni dhe hapjen e Kuvendit për qytetarët, institucionalizimin e peticioneve dhe inicimin e një projekti të peticionit elektronik, Parlamenti i Malit të Zi. krijon parakushte për zhvillim të mëtejshëm dhe teknikisht rivalizon parlamentet më të zhvilluara europiane.

Zëvendës sekretari i përgjithshëm i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Miki Milkovski, duke theksuar se të dy vendet kanë marrëdhënie tradicionalisht miqësore dhe përmbajtjesore në të gjitha nivelet, tha se është i kënaqur që viziton Kuvendin e Malit të Zi dhe pret që përmes partneritetit, projekteve dhe nismave të ardhshme Një praktikë e tillë do të vazhdojë. Ai vuri në dukje rëndësinë e krijimit të Zyrës së Buxhetit të Kuvendit, si pjesë e shërbimit parlamentar, para së gjithash në pjesën e forcimit të kontrollit dhe mbikëqyrjes financiare.

Milkovski e njohu Klariqin me të gjitha të arriturat e Kuvendit të Maqedonisë, projektet inovative që janë realizuar së fundi në këtë Dhomë të Përfaqësuesve dhe theksoi se në të kaluarën vëmendje e veçantë i është kushtuar ngritjes së nivelit të transparencës, forcimit të kapaciteteve dhe forcimit të shërbimin parlamentar. Si pjesë parësore e përkushtimit të parlamentit që ai drejton, Milkovski e veçoi rëndësinë e veprimit strategjik në punën e dhomës së lartë legjislative.

Bashkëbiseduesit konfirmuan mbështetjen e plotë dhe të padiskutueshme për projektin e krijimit të zyrave buxhetore, dhe theksuan se në të ardhmen do të përpiqen të përmirësojnë, fuqizojnë dhe zhvillojnë më tej punën e këtyre njësive organizative.

Në takim morën pjesë edhe shefja e Zyrës për Buxhet të Kuvendit Bojana Bulut, përfaqësuesit e Zyrës për Buxhet të Kuvendit, Goran Nikoliq dhe Vjera Prelevic, si dhe mysafirë nga Maqedonia – Shefi i Zyrës për Buxhet të Kuvendit Petar Minov, përfaqësuesja e zyrës Katerina Tasevska, zëvendësdrejtoresha rajonale. për zyrat e Evropës dhe Azisë Qendrore Damir Neziri në Mal të Zi Ana Milutinović, menaxhere programi në zyrën në Maqedoninë e Veriut Petar Trajkov dhe koordinatore e programit në zyrën në Mal të Zi Mina Medjedović.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.