Monday, February 6, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Mishi i kalit është rikthyer në menunë në Britani të Madhe – por këtë herë është sipas zgjedhjes!

Mishi i kalit po kthehet në tavolinat e darkës në Mbretërinë e Bashkuar me një pronar dyqani që pretendon se ka rritje të kërkesës për biftek, hamburger, mish të grirë dhe pjekje.

Ndërsa kriza e kostos së jetesës po rëndon, duket se shumë britanikë janë larguar nga skandali i mishit të kalit të një dekade më parë dhe e kanë mirëpritur atë në pjatat e tyre sipas dëshirës.

Walter Murray, i cili drejton markën e çuditshme të mishit Kezie për më shumë se tre dekada, thotë se mishi i kalit është një burim proteinash me kosto efektive për familjet e shtrydhura nga inflacioni.

“Është më lirë se mishi i viçit,” tha ai. “Në krizën e kostos së jetesës, ne kemi parë një kërkesë të fortë për të.

“Kërkesa është rritur vazhdimisht vit pas viti, sepse shumë njerëz kalojnë drejt mishrave alternative për aspektin e çmimit dhe shëndetit.

“Shumë njerëz i përdorin ato si pjesë e dietës së tyre normale dhe blerjeve normale tani.”

Biftekët e tij të kalit të Uruguait kushtojnë 6,08 £ për dy, me burger çerek kile vetëm 1,12 £ secili dhe 500 g mish të grirë që kushtojnë 4,86 £.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss