Friday, August 19, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Ndërtesa e Bundestagut të Gjermanisë redukton ftohjen dhe ngrohjen për të kursyer energji

Parlamenti federal gjerman, Bundestagu, si dhe parlamentet e shteteve federale, planifikojnë të ulin temperaturën për ngrohje në dimër dhe për ftohje në verë, si pjesë e masave shtrënguese, njoftuan mediat gjermane të dielën.

“Efiçenca e institucioneve shtetërore duhet të garantohet, por për këtë nuk ka tabu kur bëhet fjalë për kursimin e energjisë”, tha ministri i ekonomisë i shtetit federal në kryeqytetin Berlin, Stefan Schwarz.

Në fund të javës, komisioni për çështje të përgjithshme në Bundestag mori vendim që të gjitha dhomat në parlamentin federal të mos ngroheshin më në 22, por në 20 gradë në dimër. Në të njëjtën kohë, në muajt e verës, qindra dhoma do të ftohen tani jo në 24, por në 26 deri në 28 gradë Celsius.

Në dokumentin e titulluar “Kursimi i energjisë në ndërtesat e Bundestagut” thuhet se me këto masa mund të kursehet 5 për qind e energjisë. Në të njëjtën kohë, është planifikuar fikja e ngrohësve të ujit në më shumë se 1800 zyra dhe “një qasje më e kursyer ndaj ndriçimit”.

Dhe parlamentet e 16 shteteve federale gjermane njoftuan masa të ngjashme. Në shtetin federal të Rheinland-Pfalz, këtë verë dhomat do të ftohen në 24 në vend të 21 gradë, dhe në dimër do të ngrohen në 20 në vend të 22 gradë Celsius të mëparshme.

Në shtetin federal të Baden-Wittenberg, banorët e të cilit zakonisht konsiderohen kursimtarë, ngrohja ka qenë deri në 20 gradë në dimër, ndërsa tani planifikohet të ulet në 18 gradë Celsius. Kondicionerët për ftohje janë vendosur në 26 gradë.

Qeveria gjermane kohët e fundit u bëri thirrje qytetarëve të saj që të kursejnë para për shkak të mungesës së mundshme të gazit natyror dimrin e ardhshëm, të cilin deri më tani Gjermania e importonte kryesisht nga Rusia. Por tani Berlini po përpiqet, së bashku me Perëndimin kolektiv, të zvogëlojë varësinë e tij nga burimet ruse të energjisë, dhe megjithatë ai ende nuk arrin të sigurojë rrugë të tjera për dërgesat.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.