Wednesday, February 8, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Ndotja e ajrit, Shkupi në krye të listave botërore bashkë me Lahorin, Ulanbator e Mumbai

Shkup, 23 Dhjetor – Shkupi sërish gjendet në krye të listave të qyteteve më të ndotuar në botë. Me indeks të ndotjes prej 185, Shkupi renditet në vendin e pestë pas Lahorit, Ulan Batarit, Delhit dhe Mumbait.

Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor informon se të gjitha stacionet matëse nga Sistemi Shtetëror për Monitorimin e Cilësisë së Ajrit janë në funksion, por herë pas here të dhënat nga disa pika matëse nuk janë të disponueshme, për shkak të vjetërsimit të pajisjeve të serverëve.

Aktualisht, sic njofton Ministria e Mjedisit Jetësor, bazuar në të dhënat e marra dhe të analizuara për përqendrimet e PM10, në disa pika matëse vihet re një rritje e ndotjes dhe tejkalim i vlerës mesatare ditore të kufirit prej 50 mikrogramë për metër kub. Pragu i raportimit për grimcat e suspenduara me madhësi deri në 10 mikrometra është tejkaluar në Shkup në pikat matëse Qendër dhe Lisiçe dhe në pikat matëse në Gostivar, Prilep, Kavadar, Strumicë, Kërçovë dhe Veles.Të dhënat monitorohen nga Ministria dhe nëse ka kushte për tejkalim të kufirit të alarmit 10 PM dhe masat që hyjnë në fuqi, qytetarët do të njoftohen me kohë.

Të dhënat nga stacionet matëse Karposh, Tetovë, Strumicë dhe Gjevgjeli për momentin nuk janë të qasshme – thonë nga Ministria e Mjedisit Jetësor.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss