Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Nikolloski: Radev dhe Jotova zbatojnë një politikë ekstreme mohuese ndaj maqedonasve

Shkup, 11 tetor – Raporti me të drejtë thekson se për t’iu kundërvënë këtyre sfidave ndaj vlerave thelbësore që Këshilli i Evropës synon të mbështesë, raporti bën thirrje për një respektim të fortë ndaj vlerave thelbësore. Kjo përfshin forcimin e legjislacionit për të luftuar ekstremizmin e ekstremit të djathtë, përmirësimin e arsimit dhe edukimit mediatik dhe luftimin e radikalizimit në internet, theksoi në Këshillin e Evropës Aleksandar Nikolloski, nënkryetar i OBRM-PDUKM.

Nikolloski tha se projekt-rezoluta thekson se politikanët dhe partitë politike duhet të jenë në ballë dhe t’i përgjigjen ekstremizmit të djathtës ekstreme, si në mbrojtjen publike të të drejtave të njeriut dhe parimeve demokratike, ashtu edhe në refuzimin pa mëdyshje të të gjitha formave të racizmit dhe intolerancës, kjo është diçka që duhet të bëjmë këtu.

“Ne mund të gjejmë ideologji të ekstremit të djathtë në shumë vende anëtare të Këshillit të Evropës.

Dua të theksoj shembullin e Bullgarisë, ku presidenti i shtetit Rumen Radev dhe nënkryetarja Jotova zbatojnë politikën ekstremiste të ekstremit të djathtë. Radev dhe Jotova po përdorin anëtarësimin e Bullgarisë në BE për të vendosur një veto ndaj Maqedonisë, duke u kërkuar maqedonasve të ndryshojnë historinë, gjuhën dhe kulturën e tyre në mënyrë që të fillojnë negociatat e pranimit”, tha Nikolloski.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss