Friday, September 30, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Një pjesë e pronës së Mijalkovit në hipotekë – a do të ketë sukses shteti ta konfiskojë?

Shkup, 12 Shtator – Dy muaj pasi ish-shefi i Drejtorisë së Sigurisë dhe Kundërzbulimit Sasho Mijalkov u pajtua me Prokurorinë për rastin “Perandoria”, Agjencia për Menaxhimin e Pasurisë së Konfiskuar i transferoi paratë që Mijalkov duhej t’i paguante si pjesë e marrëveshjes.

Sipas aktgjykimit, Agjencia me gjasë ka mbledhur rreth 5.5 milionë euro, si dhe ka transferuar një pjesë të letrave me vlerë në dobi të shtetit.

    – U miratua vendim për ndryshimin e pronësisë së letrave me vlerë në favor të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga Depozita Qendrore, pronësia e shumicës së aksioneve është bartur, ndërsa kufizimi i vendosur më 04.05.2022 është bartur në një pjesë e tyre në bazë të masës së ndalimit ndaj disponimit dhe barrës.

    – Miratohen vendime për bartjen e së drejtës së pronësisë në favor të Republikës së Maqedonisë së Veriut në paluajtshmëri, me të cilat e obligon Agjencinë e Kadastrës së Paluajtshmërive që të bëjë ndryshimin e pronësisë mbi paluajtshmërinë e përcaktuar në aktgjykim në emër të RMV-së – Agjencia për Menaxhimin e Pasurisë së Konfiskuar.

Mirëpo, nga kontrolli që kanë bërë, në tapitë e Mijalkovit kanë konstatuar se në një pjesë të pasurisë së paluajtshme është regjistruar si hipotekore.

    Agjencia për Menaxhimin e Pasurisë së Konfiskuar iu drejtua noterëve dhe përmbaruesve ku u zhvillua procedura për t’i dorëzuar Agjencisë titujt e përmbarueshëm mbi bazën e të cilave ishte regjistruar hipoteka. Në pritje të një përgjigje.

    Agjencia ka paraqitur kërkesë për vlerësim në Byronë e Ekspertizës Ligjore për pasurinë e paluajtshme mbi të cilën nuk është regjistruar hipotekë. Pritet një vlerësim, shton Agjencia.

Megjithatë, Agjencia nuk specifikon se sa nga pasuria e paluajtshme dhe cila pronë e Mijalkovit është nën hipotekë. Pasuria ishte llogaritur rreth 30 milionë euro, por kur të përfundojë konfiskimi do të dihet se sa pasuri do t’i mbledhë shteti Mijallkovit.

Sipas aktgjykimit, Mijalkov duhet të ketë 26 m3 hapësirë ​​biznesi në hotel, aksione nga Stopanska banka, tokë dhe pyll të pandërtuar në Vodno, tokë në Kozhuf, dy apartamente në Ohër, apartamente në Panorama Residence, tokë ndërtimore dhe apartamente në Qendër të konfiskuara, dmth 25 apartamente, plus dhoma ndihmëse dhe shumë në Vodno e vende tjera.

Hipoteka e një pjese të pasurisë së Mijalkovit ishte kontestuar edhe kur ai ofroi garanci prej 11 milionë euro për të dalë nga paraburgimi, duke pasur parasysh se një pjesë e pronës ishte nën hipotekë në Komercialna Bank.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.