Tuesday, January 31, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Nuk ju pëlqejnë kolegët, si duhet të veproni

Marrëdhëniet janë një pjesë e rëndësishme e zhvillimit dhe progresit të çdo kompanie. Megjithatë, siç ndodh shpesh në fusha të tjera të jetës, këto mund të bëhen të tensionuara. Për më tepër, situata mund të ndikojë në performancën e punës së punonjësit dhe ndjenjën e tyre të mirëqenies dhe kënaqësisë.

Pse nuk ju pëlqejnë kolegët tuaj?

Mund të ketë shumë arsye pse kolegët tuaj nuk ju pëlqejnë. Një prej tyre mund të jetë që ju pëlqen të merrni të gjithë njohjen për punën e mirë ekipore. Ndoshta ju kërkoni njohje nga eprorët tuaj në kurriz të të tjerëve. Në fakt, nëse veproni me arrogancë dhe merrni meritat për punën e bashkëmoshatarëve tuaj, do ta kenë të vështirë që t’ju pëlqejnë.

Një arsye tjetër pse mund të mos jeni të pëlqyer është nëse mbani një qëndrim negativ dhe ankoheni vazhdimisht. Në të vërtetë, nëse i ktheni ankesat tuaja në një model të vazhdueshëm negativiteti, mund të shkatërroni plotësisht mjedisin e punës.

Një arsye tjetër e mundshme që ata mund të mos ju pëlqejnë është se mund të jeni pasiv-agresiv, i përmbajtur ose dyshues. Ose ndoshta nervoz, me temperament të shpejtë dhe me humor. Ndoshta ju vazhdimisht i rezistoni asaj që duhet të bëni dhe mbani një qëndrim pasiv ndaj detyrimeve tuaja të punës. Nëse silleni kështu, do të jetë vërtet e vështirë për kolegët tuaj që t’ju pëlqejnë.

Çfarë të bëni nëse kolegët tuaj nuk ju pëlqejnë

Nëse kolegët tuaj nuk ju pëlqejnë për mënyrën se si silleni, atëherë duhet të merrni pak kohë për të menduar se çfarë po bëni gabim.

Jini të drejtë dhe jepni merita aty ku duhet

Mundohuni të jeni të gatshëm për të ndihmuar. Por kini kujdes, është e rëndësishme që të mos kapërceni asnjë kufi, ose mund të përfundoni duke u përfituar.

Integrohuni me kolegët tuaj

Ju silleni mirë me ta, por ata ende nuk ju pëlqejnë. Nëse zbuloni se nuk po bëni asgjë për të ushqyer refuzimin e tyre, duhet të mësoni se si t’i menaxhoni emocionet tuaja përballë kësaj situate, në mënyrë që ato të mos ju ndikojnë. Këtu janë disa këshilla të dobishme.

Injorojini ata

Nëse jeni përpjekur të përmirësoni marrëdhëniet tuaja me kolegët tuaj pa rezultate, duhet të mësoni të injoroni atë që po ndodh. Pranoni se ka disa gjëra që nuk mund t’i ndryshoni pasi janë jashtë kontrollit tuaj. Gjëja më e arsyeshme që mund të bëni është të ndryshoni mënyrën se si e perceptoni, ndjeni dhe veproni.

Përdorni situata të vështira për t’ju ndihmuar të rriteni

Nëse nuk mund ta ndryshoni situatën ose të bëni asgjë për t’i bërë kolegët tuaj të pëlqejnë, mësoni ta përdorni atë fatkeqësi për t’u rritur. Kur jeni në një situatë të keqe, përdorni atë si një mundësi për të kultivuar virtyt. Për shembull, nëse nuk janë të sjellshëm me ju, tregojini se si duhet të sillen. Nëse ata janë të këqij me ju, mësojini, me sjelljen tuaj, se si të jenë të mirë.

Në fund të ditës, mendoni se si mund të jeni sjellë kur sjellja e kolegëve tuaj kishte filluar t’ju ndikonte emocionalisht. Reflektoni se si keni reaguar dhe çfarë keni ndjerë dhe menduar. Formuloni opsione të reja për t’iu përgjigjur këtyre situatave.

Përqendrohuni në punën tuaj dhe shkoni në rrugën tuaj

Ndjenja e papëlqyeshme në punë mund t’ju bëjë të ndiheni të bllokuar dhe të kërkoni arsye (“Pse nuk më duan mua?”) ose shpjegime (“Ata nuk më duan sepse jam i paaftë”). Sigurohuni që, kur doni të merrni vendime, i referoheni grupit tuaj të vlerave.

Jeta vazhdon dhe ju duhet të bëni të njëjtën gjë. Prandaj, pasi të keni pranuar situatën dhe mënyrën se si ndiheni për të, përqendrohuni në rrugën tuaj. Mësoni nga përvoja dhe ndjenjat tuaja në mënyrë që të përmirësoheni dhe të rriteni.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss