Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Osmani: Një jo e madhe për futjen e interpretimeve historike në udhërrëfyesit, një po e madhe për të drejtat e komuniteteve, pavarësisht nga madhësia e tyre

Shkup, 29 gusht – “Së pari, është mirë që Aleksandër Adam është me ne këtu, sepse ai është një nga arkitektët e të ashtuquajturit propozim francez. Ky propozim që solli marrëveshjen vitin e kaluar u bazua në disa parime.

Parimi se gjuha maqedonase do të jetë në kornizën negociuese pa asnjë shtesë dhe do të jetë gjuhë zyrtare e Bashkimit Evropian pasi të jemi anëtar të BE-së.

Një JO e madhe për futjen e interpretimeve historike në udhërrëfyesit, klasteret, kapitujt e procesit negociues. Një JO e madhe për çdo debat rreth identitetit, gjatë procesit.

Por, një PO e madhe për të drejtat e komuniteteve, për të drejtat e pakicave, pavarësisht nga madhësia e tyre, sepse kjo është shenja jonë dalluese – Maqedonia e Veriut është e njohur për demokracinë e saj multietnike funksionale.

Pra, PO për amendamentet kushtetuese, PO për vendosjen e paketës më të gjerë të privilegjeve për të gjitha komunitetet, duke përfshirë edhe komunitetin bullgar, i cili në bazë të regjistrimit të fundit numëron rreth 3500. Ky është parimi mbi të cilin jemi bazuar. Ndonjëherë kur kemi interpretime të ndryshme mes nesh dhe Sofjes, themi: Le ta thërrasim Parisin dhe Aleksandër Adamin të na shpjegojnë, sepse këto janë parimet kryesore”.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss