Monday, October 2, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Peci akuzon Prokurorië për objektin në qendër ngjitur me AAK-në: Do t’ia kthej Ministrisë

Lëvizja Vetëvendosje e ka publikuar videon e radhës në vazhdën e akuzave ndaj Prokrurorisë Speciale për mosveprim.

Ministri i Bujqësisë, Faton Peci është paraqitur në një video para një objekti të njohur në lagjen Ulipiana në Prishtinë, ngjitur me selinë kryesore të AAK-së, të cilin ai e quan “objekti të korrupsionit dhe i zhvatjes”.

Peci thotë se përkundër denoncimit të tij se në atë objekt që thotë se është i shtetit po ushtrohen shumë veprimtari të paligjshme, ska pasur “asnjë veprim nga Prokuroria Speciale”.
“Që nga viti 2012 në këtë objekt dhe përreth tij ushtrohen shumë veprimtari të paligjshme. Për të gjitha këto dukuri, tjetërsimin e dyshimtë të pronave, aneksimin, ndërtimet e vrazhda brenda objektit të Institutit Bujqësor të Kosovës para afër një viti unë kam denoncuar publikisht dhe ia kam ofruar të gjitha provat Prokurorisë së Shtetit”, tha Peci.

Ai e akuzoi drejtorin e këtij instituti, Fehmi Gecin se “bën sfilata në studio televizive dhe kërcënon me padi titullarin e institucionit, ndërsa në qendër të Prishtinës, në Ulipanë qëndron si ‘luan’ objekti i korrupsionit dhe i zhvatjes së tij”.

“Ky nuk është është protagonisti i vetëm”, thotë Peci, pa përmendur emra.

Ai tha se ka marrë vendim që “objekti t’i kthehet titullarit në shfrytëzim”

“Asnjë veprim nga Prokuroria Speciale- 700 metra katrorë lokale afariste të ndërtuara në mënyrë të kundërligjshme;- Tjetërsim dhe bartje e pronës nga shtetërore në private;- Shndërrim i oborrit në depo;- Mosveprim nga 5 ish-Ministra.E gjithë kjo, në pronë të Ministrisë së Bujqësisë dhe për asnjë moment nuk kemi parë ndonjë veprim nga ana e Prokurorisë Speciale”, thuhet në përshkrimin e videos.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss