Tuesday, January 31, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Promovim i aktiviteteve të Nënkomitetit “NATO dhe bashkësia e biznesit”

Shkup, 19 dhjetor – Promovimi zyrtar i aktiviteteve të Nënkomitetit “NATO dhe bashkësia e biznesit” në kuadër të projektit “MKD NATO 2030” në funksion të ekonomisë së vendit do të mbahet sot në hapësirat e Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut.

Siç është paralajmëruar, në ngjarje fjalim do të mbajnë ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska, në emër të kryetarit të Nënkomitetit “NATO dhe bashkësia e biznesit” Branko Azeski, do të mbajë fjalim edhe nënkryetari i Odës Ekonomike të RMV-së, Zoran Jovanovski dhe prof.dr. Marjan Gjurovski, kryetar i Komitetit “MKD NATO 2030”.

Përmes Nënkomitetit “NATO dhe bashkësia e biznesit” do të veprohet në drejtim të informimit dhe ndihmesës së kompanive vendore të interesuara për bashkëpunim me NATO-n. Anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në Aleancën e NATO-s sjellë një sërë përfitimesh shtesë dhe mundësi për ekonominë vendore me çka kompanitë fitojnë mundësinë për të marrë pjesë në furnizimet e publikuara për nevojat e NATO-s dhe vendeve-anëtare.

Gjatë periudhës së ardhshme Ministria e Mbrojtjes përmes këtij Nonkomiteti së bashku me odat në vend dhe Qendrën për mbështetjen e kompanive gjatë pjesëmarrjes në tenderët e Aleancës do të ofrojë mbështetje të plotë, gjithëpërfshirëse për çdo kompani e cila do të shpreh interesim. Midis tjerash, do të promovohet dhe në mënyrë të detajuar do të njoftohen me procedurën për regjistrim në evidencën e operatorëve ekonomikë, të cilët mund të regjistrohen për pjesëmarrje në furnizime publike në NATO dhe në vendet anëtare”, potencojnë nga Oda Ekonomike e RMV-së.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss