Thursday, November 30, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Qeveria miratoi marrëveshjen që parasheh hetim dhe shpëtim në fushën ajrore mes disa shteteve

Shkup, 29 gusht – Qeveria e ka miratuar tekstin e propozuesit të Ligjit për ratifikim të marrëveshjes ndërmjet këshillit të ministrave të Bosnje e Hercegovinës, Qeverisë së Bullgarisë, Qeverisë së Kroacisë, Qeverisë së Hungarisë, Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, Qeverisë së Malit të Zi, Qeverisë së Serbisë, Qeverisë së Sllovenisë dhe Qeverisë Sllovake, për bashkëpunim dhe koordinim të hetimit për shpëtim në fushën ajrore, e nënshkruar më 22 shkurt 2023 në Ohër.

Nga Qeveria sqarojnë se me marrëveshjen, siç është sqaruar nga propozuesi, Ministria e Punëve të Jashtme është vërtetuar korniza për bashkëpunim ndërmjet palëve nënshkruese në realizmin e aktiviteteve në hetim dhe shpëtim në fushën ajrore civile dhe përshkruhen përgjegjësitë e tyre të ndryshme, me qëllim që në tërësi që t’i bashkohen përgjegjësive të tyre me standardet dhe praktikat e rekomanduara nga Organizata ndërkombëtare – ICAO.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss