Friday, August 19, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Ruskoska kërkon ndihmë nga ambasadat e huaja për shkak të presionit të madh

Shkup, 4 Gusht – Shefja e Prokurorisë për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit Villma Ruskovska, është drejtuar me një letër publike ku ju ka bërë thirrje ambasadave dhe opinionit në lidhje me sic thotë ajo, “presionit kërcënues” nga një përfaqësues i qeverisë, gjegjësisht drejtorit të policisë financiare Arafat Muaremi i cili është nën hetim. Gjatë ditës së djeshme i njëjti deklaroi se do të ngre padi ndaj Ruskovskës dhe dy prokurorë tjerë nga prokuroria.

Ajo kërkon edhe reagim nga prokurorija evropiane, Laura Koveshi e cila është e njohur për hetimet e shumta për prokurorët nga Rumania.

Për Arafat Muaremin thotë se do të prezantoj para opinionit gjithçka që është zbuluar dhe të shihet krimi.

“Asnjëherë nuk do të ketë dy të vërteta. Ka vetëm një”, qëndron në letrën e Ruskoskës. Ruskoska u ka bërë thirrje institucioneve vendore të reagojnë ndaj presioneve personalisht ndaj saj dhe ndaj Prokurorisë për shkak se thotë ajo “në shtet ka krim, por ka presioni i njëjti të mos ndiqet”.

“U bëj thirrje të gjithë institucioneve në shtet, por edhe institucioneve ndërkombëtare, para se gjithash ambasdës së SHBA-së dhe Zyrës së BE-së, njëherë e përgjithmonë të kontrollojnë të gjitha faktet dhe të pastrohet dilema- kush në këtë shtet lufton kundër krimit dhe kush e bën krimin. Po ashtu e lus prokuroren evropiane Laura Koves, nëse ka mundësi, të vjen në Prokurorinë për ndjekje të krimit të organizuar, me theks të veçantë lëndët për Rashkovskin, Zekirin dhe këtë të fundit për Muaremin”, ka bërë thirrje Ruskovska.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.