Thursday, May 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Seanca për rastin “Software” vazhdon më 27 prill, sot Prokuroria paraqiti provat

Shkup, 12 Prill – Me paraqitjen e provave nga Prokuroria, sot në Gjykatën Themelore Penale Shkup ka vazhduar gjykimi për rastin “Software”, në të cilin i akuzuari i parë është ish-sekretari i përgjithshëm i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dragi Rashkovski.

Në seancën e sotme prokuroria ka paraqitur provat në lidhje me mesazhet mes të pandehurve në këtë rast, të cilët akuzohen për “shpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar” në prokurimin publik për Sistemin e Identifikimit Biometrik, Prokurim Publik i Softuerit për përcaktimin e mesatares. shpejtësia e automjeteve në komunikacion dhe shqiptimi i gjobave, prokurimi i mallrave.

I pandehuri i parë, sipas aktakuzës, nuk i ka kryer detyrat e tij zyrtare gjatë zbatimit të katër procedurave të prokurimit publik për Sistemin e Identifikimit Biometrik, Prokurimin Publik të Softuerit për përcaktimin e shpejtësisë mesatare të automjeteve në komunikacion dhe shqiptimin e gjobave, prokurimin e mallrave – Kamera ANPR për regjistrimin e targave të automjeteve dhe prokurim publik i punimeve – kabina metalike për nevojat e sistemit të identifikimit biometrik dhe sistemit të njohjes automatike të targave.

Sipas aktakuzës, Rashkovski akuzohet për veprat penale “keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “Pëlarja e parave dhe produkteve të tjera të veprës penale”. Personat I.D., I.H., D.S., I.I., I.I. dhe M.S. akuzohen nga Kodi Penal për “Shpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar”.

Rastin e trajton gjyqtarja Fanka Janculeva Mihailovska, ndërsa sot përfaqësuese e prokurorisë ishte Ivana Trajçeva. Gjyqi është caktuar të fillojë më 27 prill.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.