Friday, February 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Shitjet e automjeteve elektrike pritet të arrijnë një rekord në SHBA këtë vit

Shitjet e automjeteve elektrike pritet të arrijnë një rekord prej 9% të të gjitha automjeteve të pasagjerëve në SHBA këtë vit, sipas Atlas Public Policy.

Kjo do të rritet nga 7.3% e shitjeve të makinave të reja në vitin 2022, shkruajnë mediat e huaja.

Dhe kjo do të jetë hera e parë që më shumë se 1 milion EV do të shiten në SHBA në një vit kalendarik, ndoshta duke arritur midis 1.3 milion dhe 1.4 milion makina, parashikon firma kërkimore.

Megjithëse shifrat tregojnë përparim të konsiderueshëm për elektrifikimin, kombi ka mbetur prapa vendeve si Kina, Gjermania dhe Norvegjia.

EV-të arritën 33% të shitjeve në Kinë, 35% në Gjermani dhe 90% në Norvegji për gjashtë muajt e parë të vitit 2023, sipas një publikimi të BloombergNEF EV të botuar në qershor.

Këto shifra përfshijnë si automjetet elektrike me bateri ashtu edhe EV-të hibride plug-in.

Në ato vende, objektivat ambicioze të qeverisë për emetimet zero, stimujt dhe subvencionet e taksave të automjeteve dhe opsionet e përballueshme luajtën një rol në vendimin e një konsumatori për të adoptuar një automjet të tillë.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss