Wednesday, June 29, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Sot seancë për pyetje të deputetëve, do të përdoren pajisjet e reja moderne

Shkup, 26 maj – Nga sot deputetët kthehen në sallën numër 1, ku do të përdorin pajisje të reja moderne konferencash. Seanca e re e 72-të e Kuvendit, kushtuar pyetjeve të deputetëve, do të mbahet në këtë sallë me fillim nga ora 11:00.

Pajisjet e reja moderne të konferencave në sallën plenare ofrojnë një parim funksionimi plotësisht të kompjuterizuar dhe dixhital, përkatësisht punë pa letra, menaxhim të porosisë së folësit, transmetim të avancuar të videove, arkiv video me kërkim, raport votimi për çdo pikë të rendit të ditës…

Pajisjet e reja dhe faqja e re e Kuvendit do të rrisin transparencën dhe llogaridhënien ndaj qytetarëve dhe do t’u mundësojnë qytetarëve qasje më të lehtë në një sasi të madhe informacioni për punën e legjislativit.

Gazetarët sërish do të mund të ndjekin drejtpërdrejt seancat nga galeria në sallën plenare, pasi të kthehet në funksion qendra e shtypit në sallën nr.3. Kameramanët dhe fotoreporterët do të mund të regjistrojnë inserte sot në fillim të sesionit të 72-të.

Instalimi i pajisjeve të reja u realizua në dhjetor 2021, ndërsa rregullimi dhe përshtatja e dedikuar e sallës në periudhën janar-prill 2022. Prodhuesi i pajisjeve është kompania gjermane “Breler ICS Konferenctehnik”, dhe vlera e investimit është 520 mijë euro. Pajisje të tilla përdoren në Qendrën Botërore të Konferencave në Bon, Shqipëri, Zvicër, Holandë…

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.