Wednesday, February 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Stankoski: Eksporti i lirë i duhanit është propozimi për Ligjin e ri për Duhanin

Shkup, 11 shkurt – “Në Ligjin aktual për Duhanin duhet të ndryshohet edhe rregullorja edhe aktet tjera ligjore dhe të mendohet për një ligj të ri për duhanin apo ndryshime në pjesë të caktuara. Të gjithë ramë dakord që është e nevojshme, në datat 19-20 shkurt është planifikuar një grup nënsektorial me përbërje të zgjeruar, një takim në ministri dhe për të menduar për momente të reja, për mënyrën e negocimit, mënyrën e blerjes, liberalizimin. e blerjes së duhanit, prodhimit të duhanit kështu që ndoshta do të dalë risi eksporti i lirë i duhanit”, tha drejtori i Inspektoratit të Bujqësisë, Jane Stankoski.

Ai tha se fermerët e duhanit duhet të jenë të kënaqur me blerjen në këtë korrje, sepse është gjetur një zgjidhje me të cilën duhet të jenë të kënaqur të gjitha palët.

“Në Ligjin aktual për Duhanin duhet të ndryshohet edhe rregullorja edhe aktet tjera ligjore dhe të mendohet për një ligj të ri për duhanin apo ndryshime në pjesë të caktuara. Të gjithë ramë dakord që është e nevojshme, në datat 19-20 shkurt është planifikuar një grup nënsektorial me përbërje të zgjeruar, një takim në ministri dhe për të menduar për momente të reja, për mënyrën e negocimit, mënyrën e blerjes, liberalizimin. e blerjes së duhanit, prodhimit të duhanit kështu që ndoshta do të dalë risi eksporti i lirë i duhanit”, tha drejtori i Inspektoratit të Bujqësisë, Jane Stankoski.

Ai tha se fermerët e duhanit duhet të jenë të kënaqur me blerjen në këtë korrje, sepse është gjetur një zgjidhje me të cilën duhet të jenë të kënaqur të gjitha palët.

“Mund të them se ia dolëm, të gjitha blerësit dorëzuan anekse në inspektorat, në sindikata e fermerëve, kështu që porosia për duhanxhinjtë është që të jenë të lirë, me siguri që i gjithë duhani i blerë do të paguhet për 365 denarë dhe pjesa tjetër. me anekset e nënshkruara do të mund t’ia japin njëri-tjetrit dhe t’i japin fund kësaj korrje shpenguese”, tha Stankoski.

Ai shtoi se me ligj subvencionet për fermerët e duhanit janë 80 denarë, por Qeveria dhe kryeministri njoftuan se i gjithë duhani do të paguhet me subvencionim më të lartë, në mënyrë që shuma përfundimtare të arrijë mbi 460 denarë.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss