Monday, December 11, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Takim Osmani – Ageler: Bisedohet për prioritetet gjatë kryesimit me OSBE-në

Shkup, 25 nëntor – Prioritetet e kryesimit të ardhshëm të vendit me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim (OSBE) gjatë vitit 2023, ndër të cilat edhe forcimin e misioneve në terren dhe shqetësimin e shtuar të organizatës për rajonin e Evropës Juglindore, ishin në fokus të takimit të sotëm tematik të ministrit të Punëve të Jashtme Bujar Osmani me shefin e misionit të OSBE-së në Bosnjë e Hercegovinë, ambasadorin Brian Ageler.

Në këtë kontekst, siç theksoi MPJ-ja mes tjerash e theksoi rolin e rëndësishëm të OSBE-së në ndërtimin e një Bosnje e Hercegovine të qëndrueshme dhe demokratike.

“E vlerësojmë lartë ndihmën tuaj në forcimin e kapaciteteve demokratike të institucioneve të Bosnjë dhe Hercegovinës, si dhe përpjekjet për ndërtimin e besimit dhe sigurisë në periudhën pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Dejtonit”, theksoi Osmani.

Ai theksoi se si kryesues i ardhshëm i OSBE-së, nga janari i vitit të ardhshëm, Maqedonia e Veriut do të jetë thellësisht e përkushtuar në parimet dhe vlerat themelore të organizatës, si dhe do të angazhohet në mënyrë shtesë në ballafaqimin me sfidat aktuale të sigurisë në rajonin tonë dhe më gjerë.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss