Thursday, September 21, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Të dielën në Kosovë fillon ushtrimi më i madh ushtarak ndërkombëtar

Nga data 21 maj deri më 2 qershor Kosova do të jetë nikoqire e ushtrimit më të madh ndërkombëtar ushtarak në rajonin e Ballkanit.

“Defender Europe ‘23” do të validojë kapacitetet e dy regjimenteve të Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Gjithashtu, në këtë ushtrim do të tregohet shkalla e ndërveprimit ushtarak të FSK-së, përballë forcave të shteteve partnere.

Në këtë mënyrë, Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) do të tregojë edhe njëherë se është e gatshme të kontribuojë në çdo mision të NATO-s.

Ceremonia e hapjes së këtij ushtrimi të madh do të bëhet të dielën e 21 majit me fillim nga 11:30 në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.

Pjesë e ceremonisë hapëse do të jenë liderët shtetërorë të Kosovës, si dhe personalitete nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet e tjera partnere. 

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss