Monday, February 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Trajanov ka dorëzuar iniciativë në Gjykatën Kushtetuese për ndryshimet në Kodin Penal

Shkup, 19 shtator – Kryetari i Bashkimit Demokratik, Pavle Trajanov, ka dorëzuar sot në Gjykatën Kushtetuese iniciativën për shqyrtimin e kushtetutshmërisë së ndryshimeve të fundit të Kodit Penal, me të cilat ulen dënimet për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe kriminalitet dhe parashikohet dekriminalizimi i veprës penale lidhur me prokurimin publik të dëmit të shtetit.

Nisma vë në dukje detyrimin që dispozitat kushtetuese për shtetin e së drejtës dhe ligjet të zbatohen në mënyrë të barabartë për të gjithë, si dhe nevojën për të mbrojtur pronën shtetërore nga abuzimet nga bartësit e funksioneve publike.

Njëkohësisht, pritet që Gjykata Kushtetuese sipas detyrës zyrtare të vendosë masën e përkohshme për shtyrjen e zbatimit të ndryshimeve në Kodin Penal deri në marrjen e vendimit përfundimtar për iniciativën.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss