Friday, February 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Trendafilov: Greva në FSSH është “punë e mbaruar”, vendimi është përfundimtar

Shkup, 4 shkurt – Edhe pse është një masë jopopullore, tashmë është marrë vendim për grevë për shkak të uljes së paralajmëruar të pagave në Fondin e Sigurimit Shëndetësor (FSSH), thotë kryetari i Sindikatës së Sindikatave të Maqedonisë, Sllobodan Trendafilov, në një intervistë javore për Radio Evropa e Lirë . Punëtorët do të protestojnë edhe nëse miratojnë një sërë ligjesh me të cilat qeveria dëshiron të ulë pagat, shton ai.

“Ajo që kam si informacion si kryetar i SSM-së, është se tashmë është marrë vendim për grevë. Greva është një masë jopopullore që punëtorët dhe sindikatat i drejtohen vetëm në një situatë ku nuk kanë rrugëdalje, kur i shtyjnë në mur” theksoi ai.

Ai ka shprehur shqetësimin për të ardhmen e punëtorëve, duke theksuar se një ulje prej 21% në pagat është e papranueshme. Në këtë kontekst, ai ka akuzuar autoritetet për krijimin e kësaj situate dhe ka kërkuar që Bordi Drejtuese të marrë një vendim të arsyeshëm për të shmangur ndikimin negativ në funksionimin e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss