Monday, September 26, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Latest Posts

Vazhdon debati për kandidatët për gjykatës kushtetues

Shkup, 13 shtator – Komisioni parlamentar për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve sot do ta vazhdojë debatin për propozimin që prokurori publik Ljubomir Joveski të jetë gjyqtar kushtetues. Joveski për gjyqtar kushtetues është propozim i partive në pushtet.

Ditëve të fundit anëtarët e këtij Komisioni kanë mbështetur për kandidatët Tatjana Vasiq Bozaxhieva, e cila punon në Ministrinë e Drejtësisë si këshilltare shtetërore për legjislacion civil dhe gjyqtarit civil në Gjykatën e Apelit në Shkup, Fatmir Skenderi.

Filtrin e komisionit nuk e kanë kaluar kandidatët Savo Klimovski, profesori universitar Todor Vitlarovi, i punësuar në Prokurorinë e Lartë Publike në Shtip, gjyqtari në pension Branko Sekullovski, Voislav Dimovski, së fundmi prokuror publik nga Prokuroria Themelore Publike në Ohër dhe gjyqtarja e Gjykatës Administrative, Vesna Jovanovska. Deri më tani është refuzuar edhe kandidatura e profesoreshës universitare Rodna Zhivkovska, e cila është propozuar nga opozita.

Gjykata Kushtetuese ka më shumë se një vit që punon me një përbërje jo të plotë. Nga nëntë anëtarët e paraparë, katërve u ka përfunduar mandati.

Latest Posts

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.